Входна врата за блок от Врати ABC

Входни врати за блок

Входните врати на жилищните блокове са едно от нещата, които се използват от всички живущи, включително от гости и други посетители. Добрата входна врата се отличава с функционалност, достъпност, безопасност, с достатъчно широка козирка и осветление. На практика, входната врата е лицето на жилищния блок. Затова и трябва да бъде лесно забележима и разпознаваема, независимо дали има други входни врати.

Входна врата за блок от Врати ABC

Входна врата за блок от Врати ABC

Избор на врата според обстановката

Ако Ви се наложи да смените или да подобрите входната врата на своя блок, трябва да се съобразите с околната среда. Това е важно за сигурността на сградата и останалите живущи в нея. Ако на Вашата улица или в района се извършват много кражби, нужно е да сложите допълнителна охранителна система, която да ограничи достъпа на външни лица. Ако имате съседи, които са трудноподвижни, спрете се на по-широка врата без долен праг или двойни врати, за да улесните влизането на инвалидни, бебешки и товарни колички.

Определя ли цената добрата входна врата?

Можете да купите готова входна врата от магазина за 300 лв., а накрая да дадете 6 000 лв. Така се случва почти всеки път, когато човек опитва да спести. Входната врата е нещо, от което зависят много хора и това не търпи компромиси. Когато избирате модел, винаги питайте за гаранция. Входната врата трябва да има гаранция. Ако в магазина Ви откажат или отрекат вратите да вървят с гаранция, просто потърсете другаде.

Входни врати на различни цени

Входни врати на различни цени

Дизайнът

Като че ли това е последното, на което се спира купувачът, що се касае до жилищен блок. На практика, колкото по-просто устроена е вратата, толкова по-добре. Ако обаче Вие и Вашите съседи сте с естетическа нагласа, най-модерни в момента са вратите във Викториански стил, т.е. орехово дърво или лак в орехов нюанс, железен обков и други метални елементи, всички боядисани в черно.

 

Видове входни врати

  1. PVC – тези врати са популярни главно заради ниската си цена и достъпността си. Изработват се с основа от дърво или дървени елементи, които придават тежест и масивност, след което се покриват с PVC профили. Разнообразието е голямо откъм цветове и дизайн, почистват се лесно, изглеждат стилни и модерни. Използват се масово при строежа на новите жилищни блокове.
  2. Ковано желязо – това са ретро врати с двойно закалено стъкло, които по нищо не отстъпват на PVC моделите. Те са също толкова надеждни, но по-класически откъм дизайн. Характерно за тях е, че са двойни, високи и стеснени. По-голямата част е остъклена, но имат „решетка“ от преплетени флорални елементи, за да не изглежда сякаш живеете в затвор. Дръжките са широки и дълги, а металът е горещо поцинкован.
  3. Стандартни метални врати – след добре познатите от Комунизма тежки метални (може би бронебойни) врати, идват техните заместници от неръждаема стомана. Освен че приличат на комерсиален хладилник от някоя гурме кухня, иноксовата стомана предпазва от корозия и петна, не изисква особена поддръжка и винаги изглежда като нова. В допълнение, тези врати изглеждат непробиваеми и солидни и въпреки тежестта си, се отварят и затварят се лекота.
  4. Други – това са врати, които се поставят на обществено достъпни сгради – двойни остъклени врати, въртящи се врати, плъзгащи се, автоматични и още много.

Противопожарна безопасност

Добре е врата, която се използва от много хора, да се отваря по-лесно от външната страна. Много публични сгради имат подобна широка дръжка, която улеснява излизането при екстремни ситуации.

Типичната грешка

Проучване. Винаги правете проучване, преди да идете в магазина или фабриката за врати. Един сантиметър повече или по-малко и вратата може да не се затваря, да виси на пантите си или да предизвика инцидент. Можете да оставите работата и на специалисти, но е добре да сте наясно с всеки етап от процеса на избор и закупуване на входна врата, също както мениджърът е наясно с работата на своите подчинени, въпреки че не може изцяло да ги измести.

Разгледайте всички видове Входни врати за блок тук

Някой модели които предлагаме :

vij

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *