Каква блиндирана врата да изберем

Каква блиндирана врата да изберем?

Най-добрата блиндирана врата не винаги означава най-скъпата възможна. За да изберете продукта, който ще защитава дома Ви и ще отговаря на всички Ваши изисквания, трябва да познавате не всички, но поне най-важните детайли на бронираните врати. Ето няколко съвета.

Вижте нашите модели блиндирани врати тук : https://vratiabc.com/%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8/

Алуминий или стомана?

По отношение на сигурността, стоманата е за предпочитане пред алуминия. И двата метала са издръжливи и дълготрайни. Алуминият е по-достъпен и лесно може да се впише във всяка обстановка. Лошата му страна е, че лесно се надрасква и не понася добре петна. Има тънка разлика между алуминиева блиндирана врата и имитация на блиндирана врата с алуминий. Оригиналните модели имат кантове от неръждаема стомана и механична брава с код.

Каква блиндирана врата да изберете

Каква блиндирана врата да изберете

Как да различим алуминий от стомана?

На външен вид алуминият е матов, докато неръждаемата стомана е лъскава. При почукване алуминият издава глух звук, докато неръждаемата стомана „звънти“. Нито единият, нито другият метал привличат магнит (с изключение на някои видове неръждаема стомана). Тези тестове можете да приложите при избора си на блиндирана врата, ако тя няма покритие.

Предпазен слой

Макар в днешно време да има малка вероятност вратите да корозират, има практика да се шлайфат с пясък, да се грундират с цинк и покриват с прах, който предпазва от климатични влияния. Дори Вашата врата да не е минала през такава обработка, ако я забърсвате веднъж в месеца, ще я предпазите от фините прахови частици, серен диоксид и въглероден диоксид, характерни за големите градове.

Производителят

Ако вече сте хвърлили око на определена врата, проучете всичко за производителя, прочетете колкото можете повече коментари на предишни клиенти и разберете най-важното – къде точно се намира фабриката. Всичко това Ви е нужно, за да сте сигурни, че гаранцията е действителна. Много компании обещават големи гаранции, но техните фабрики често се намират много далеч, което прави цената за транспорта по-голяма от цената на самия продукт. Най-добрият вариант е да изберете производителят, намиращ се най-близо до Вас.

Бравата

В света на блиндираните врати има известни марки брави, подобно на Долче и Габана. Дори да не сте чували за определена марка, това не означава, че работи по-качествено от останалите. От Вас зависи какъв механизъм ще изберете, колко патрона и колко ключа искате. Най-лошите видове брави са повърхностните – инсталират се допълнително. Те са напълно ненужна инвестиция за входна врата, тъй като лесно могат да се счупят с чук или да се изкъртят с кози крак.

Панти

Видите ли лагерна панта – това е червен флаг. Много производители на блиндирани врати използват тези панти, които по принцип са за интериорни врати. Нужни са Ви струговани панти. Нужни са Ви главно защото блиндираната врата тежи много повече от обикновената. Алуминиевите врати може и да не са толкова тежки, но стоманените – със сигурност. Един такъв пропуск би улеснил влизането с взлом.

Монтаж на блиндирана врата

Монтаж на блиндирана врата

Стандарт

В Европа има шестобална система, по която се класират вратите. Най-ниско са 1 и 2 клас – те се използват само за временна употреба. Най-разпространени за домове и офиси са 3 и 4 клас. По-рядко можете да срещнете 5 и 6 клас – те се ползват от военните и полицията и определено не са за всеки ден.

Инсталация

В най-добрият случай, сваляте старата врата и закачате новата. Блиндираните врати обаче изискват малко повече от обща култура, особено ако имат триизмерни панти. В такъв случай не се двоумете да се обърнете към техник.

Допълнителни разходи, свързани с инсталацията:

– истинската цена на една врата се разбира след като е извършена покупката и инсталацията;

– ако има сгрешени мерки, ще трябва или да вземете нова врата, или – нова каса;

– ако искате да сложите подобрения, като допълнителна брава, шипове, камера за наблюдение, предвидете в това разходите си;

– ако искате да смените вратата с нова, включете в сметките си транспорта за старата.

Ако все пак не сте сигурни в избора на блиндирана врата можете да се свържете с нас за съвет от тук :

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *