Меню
Кошница

Грижи за вратите

СЪВЕТИ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ВРАТИТЕ

Както всяко нещо, така и вратите имат нужда от грижи, за да запазят своя първоначален вид по-дълго време. Макар, че съвременните материали, от които са изработени вратите са устойчиви на повечето видове износване, има граници, до които те могат да издържат.Ето някои съвета за поддръжка на интериорни и входни врати:

  • Вратите лесно могат да се почисти с мек парцал или микро-фибърна кърпа. Препоръчваме използването на меки, недраскащи тъкани, гюдерия или специална гъба за почистване.
  • Използайте водоразтворими почистващи продукти, чиято информация изрично посочва, че те са предназначени за използване върху мебели.
  • Не използвайте разтворители и препарати, съдържащи органични разтворители и алкохол (разтворители за боя, лакочистител, неразреден алкохолен спирт и др.) Всички материали от обзавеждането могат да бъдат сериозно повредени от ацетон, амоняк, трихлоро етилен, белина, сода каустик, солна киселина и др.
  • Независимо от вида покритие на вратите, никога не използвайте остри химически вещества върху тях, като например абразиви или разтворител. Прахообразни препарати за излъскване, телени гъбички или гъба за изтъргване на съдове за готвене могат да повредят повърхностите до такава степен, че да е невъзможно следите да бъдат отстранени или поправени.
  • Отстранявайте следите от замърсяване колкото е възможно по-бързо. Пресните петна се отстраняват много по-лесно и съответно могат да изчезнат напълно.
  • В никакъв случай, за почистването на вратите, не използвайте парочистачка или течаща вода от маркуч!
  • Стъклата на интериорните врати се почистват със специализираните препарати за почистване на стъкло, с мек парцал или микро-фибърна кърпа. Предварително се убедете дали кърпата е чиста, защото върху нея може да са попаднали прахообразни частици, които могат да доведат до надраскване на стъклото.

 

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ! Неправилната или неподходяща употреба може да доведе до нараняване на хора или повреждане на имущество.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за поверителност