Интериорните врати са важна част от интериора. От техния избор зависят не само практичността и функционалността, но и уютът и естетиката на дома. Всеки има собствена представа за подходящото качество на една врата, но надеждността и дизайнът винаги се считат за техни основни характеристики. Разбира се, възможно е помещенията да се обезопасят и по допълнителни начини, като например денонощно видеонаблюдение, физическа охрана и снабдяване на вратата с допълнителни ключалки. Ако обаче самата врата е добре изработена, горепосочените допълнителни разходи също могат да бъдат избегнати. От друга страна, вратата осигурява добър комфорт, като осигурява топлинна и звукова изолация, както и необходимото ниво на защита от взлом.

Строителната индустрия в нашата страна се развива с бързи темпове, а новите технологии не подминават и производството на врати. Ако преди 10 години високото качество на продуктите предполагаше вносния му произход, днес българските интериорни врати не отстъпват на чуждестранните си аналози, включително известните италиански продукти. Освен това домашните дървени врати имат някои предимства, които влияят на популярността им сред българските потребители.

МЕСТНИ СУРОВИНИ

Продукти, произведени в България, на базата на най-често иглолистни дървесини и покрити с фурнир от дърво, също отглеждано в нашата страна. Фурнирите от чужбина по правило са значително по-скъпи. Използването на собствени суровини позволява значително намаляване на разходите и се отразява на крайната цена на продукта.

ДОСТАВКА

Съществува голяма разлика между врата, внесена от далечна страна, и продукт, произведен вътре в нашата страна, което, разбира се, е въпрос на цена. Намаляването на разходите за доставка също така значително намалява цената на продукта.

УСЪВЪРШЕНСТВАНА ТЕХНОЛОГИЯ

За да създаде конкурентоспособни интериорни врати, българските производители оптимизират производствения процес: сега всички производствени етапи се поддържат от висококачествено оборудване, което почти не изисква ръчен труд.

СКОРОСТ НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКИТЕ

Тъй като производствените мощности са много близо, не е необходимо да губите време в чакане на поръчания продукт, дори ако той е с нестандартен ексклузивен дизайн. Във възможно най-кратък срок производителят ще осигури издръжлив и естетически издържан продукт, който отговаря на вашите изисквания.

ДИЗАЙН

Фактът, че местните фабрики възприемат опита на чуждестранните си колеги, не е тайна. Интериорните врати, произведени в България, са изработени по образ и подобие на популярни европейски модели, а гамата от модерни варианти непрекъснато нараства.

Италианските, испанските и финландските новости, които се показват на международни изложения, стават модели за нашите производители, в резултат на което клиентът получава стилна врата, способна да се превърне в реален елемент от интериора.

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН

През последните години местните фабрики започнаха да произвеждат конструкции с телескопични рамки и архитрави. Рамките са снабдени с уплътнения, а модулът е допълнено с ключалка, за да се повиши практичността.

Все повече интериорни врати от български производители се изработват от екологично чисти материали с естествен и синтетичен произход: бор, клен, дъб, MDF, различни фурнири и ламинат.

Например, ако доскоро пазарът беше доминиран от вносни фурнирни платове, днес водещите български производители предлагат по-достъпна алтернатива - продукти, които външно и вътрешно практически не се различават от чуждестранните си аналози.

Ламинираните конструкции са широко разпространени и се използват активно в жилищни и офис помещения и дават отговор на въпроса какви интериорни врати е по-добре да изберете, ако се нуждаете от икономичен вариант.

Издръжливите и респектиращи продукти от естествена масивна дървесина не само не отстъпват на вносните варианти, но и ги превъзхождат по популярност в нашата страна, въпреки значителната им цена. Качеството обаче оправдава високата цена и търсенето на такива модели не е намаляло.

Мнозинството от българските производители гарантират на своите клиенти високо качество на изработката, лесен монтаж и дълъг експлоатационен живот. Всички те имат сходни характеристики - производство от качествени материали и сигурно закрепване към отвора на вратата.