Научете повече за преимуществата от монтажа на двулицева врата за баня с огледало от тази статия.

Интериорните врати са предпочитан акцент в стаите от дизайнерите. Те изглеждат изключително и позволяват да се придаде на помещението не само индивидуалност, но и допълнително функционално предназначение. Точно както  е в случая с двулицевата врата за баня с огледало в жилището.

Какво трябва да се има предвид  при избор на такава врата с огледало за баня?

 Декоративните елементи във всяка стая, в този случай, банята,  зависят преди всичко от нейното предназначение. Банята не прави изключение. В това помещение не може без огледало. То е задължителен елементи, който изпълнява две основни функции:

·       практична (улеснява хигиената на лицето, косата и тялото);

·       декоративна (дава допълнително усещане за повече пространство).

Огледалото за баня е един от онези интериорни елементи, от които всеки ден се нуждаят всички членове на семейството. Често е трудно да избере огледало, което да допълва стила на дизайна на банята. Съвременните производители предоставят богат асортимент от модели. Огледалото може да бъде на стената, но пък авангардно решение е просто да се монтира врата, която е с огледало. Такава интериорна врата трябва да бъде  устойчива на влага, защото банята е мокро помещение.  И да бъде с подходящи с размери, които могат да са както стандартни, както и да са съобразени с индивидуален проект.

Като всички практични декоративни елементи  огледалото трябва да отговаря на определени изисквания. То трябва да е с високо качество, издръжливо и красиво. Ето защо, когато е за баня, се отделя  внимание на материалите, от които е направено. Те трябва да са здрави и устойчиви на влага.

Двулицивата врата за баня с огледало позволява да се спести стенно пространство и то да се използва по-практично за монтаж на рафтове, стенни шкафове, стелажи и др.


Вижте модела тук : ДВУЛИЦЕВА ВРАТА ЗА БАНЯ С ОГЛЕДАЛО

двулицева врата за баня

Визуалното увеличаване на пространството в този случай е гарантирано. Преди да се направи избор за такава врата, е наложително да се проведат от специалист внимателни измервания. Всичко това ще помогне да се избегнат грешки.

Хубаво е дебелината на крилото, което често е МДФ плоскост с покритие ламинат, да бъде е 44 мм., което гарантира добра изолация на банята спрямо останалите стаи в жилището. А и за изолацията способства алуминиевата каса.

Цветът на вратата трябва да бъде съобразен с общата цветова схема. Той може да бъде: Снежен дъб, Дъб Оксфорд, Черен дъб, Полски дъб, бяло 9010. Тази богата палитра от тонове  дава възможност на собственика да се спре на най-подходящия вариант.

Вземането на решения по въпроса каква да бъде точно двулицевата врата с огледало в банята често се диктува от размерите на помещенията и условията на неговата конфигурация. В случая трябва да се търси комбинация от удобство и функционалност. При малка баня – това е перфектното решение. Все пак не бива да се забравя, че цената на такава врата е по-висока, но пък шнвестицията си заслужава..

Не бива да се забравя, че трябва да се полагат специални грижи за огледалото на двулицевата врата за баня, за да може то да бъде с по-дълъг експлоатационен срок.

Може да прочетете и  : Как да изберем врата за баня ? - 5 топ съвета

За да се предотврати замъгляването на огледалото под въздействието на парата и да не се налага постоянно да се избърсва, може да се използва специален автомобилен спрей.

Когато се почиства огледалото от вътрешната страна на двулицевата врата, е желателно да се ползват препарати за стъкло, които се продават в магазините за битова химия.

Запомнете, че най-красивото огледало ще изглежда грозно, ако не се поддържа редовно. Нужно е ефективно да се премахва мръсотията и парата от него.

В допълнение към продуктите, които се продават в магазините, могат да се ползват и популярни народни средства за почистване на огледала. Например, разтвор на амоняк във вода (1-2 чаени лъжички на 1 литър вода).

Вярваме, че статията е полезна за всички, които искат да имат двулицева врата за баня с огледало.