Защо да избягвате евтините интериорни врати ?

Ремонтът на апартамент е не само обновяване на жилищната площ, но и значителен удар върху семейния бюджет. За да спестят пари, собствениците се опитват да намалят разходите за елементи, които изглеждат най-малко важни - интериорните врати често са в този списък. Те обаче са тези, които създават допълнителен уют и подчертават стила на помещението.

Много хора купуват евтини интериорни врати, за да спестят пари. Веднага трябва да се отбележи, че използването на такива врати не е радостно преживяване и може да доведе до допълнителни разходи.

Няколко причини да не купувате евтини врати

Когато купувате евтини врати, бъдете подготвени за следните изненади :

 • Тънък материал - само 0,5 мм. Той се огъва и деформира лесно.
 • Неравномерно боядисана повърхност. След време боята започва да се лющи или избледнява и в тези участъци се развива корозия, тъй като материалът не е грундиран или калайдисан.
 • Състоянието на повърхността на вратата. Качествените модели са с равна повърхност, без следи от лепило и различни несъвършенства, като стружки, драскотини или ожулвания.
 • Слабо закрепване - самонарезните винтове, които държат конструкцията, могат лесно да бъдат изтръгнати.
 • Устойчивостта на взлом не е никак добра.
 • Монтират се евтини ключалки, които често се усукват и засядат. Монтирането на нова брава е проблематично, тъй като заключващият механизъм не е подсилен.
 • Пластмасов отвор, който има тенденция да избледнява с течение на времето.
 • Лоша топлоизолация.
 • Шумоизолация - през вратата лесно можете да разговаряте с посетител. Евтини врати - наслаждавайте се на шума от другата стая.
 • Лошо качество на уплътнението, което ще трябва да се смени след първия студен сезон.
 • Тънките интериорни врати не осигуряват добра звукоизолация и бързо се изкривяват по време на употреба. Освен това те могат да бъдат трудни за монтиране на обков, като дръжки, брави и панти. Температурните и влажностните колебания могат да доведат до деформация на геометрията на такива вътрешни врати, което води до хлабаво затваряне, течения и различни шумове.
 • Мирис. Някои евтини вътрешни конструкции излъчват специфична миризма. Ако забележите неприятна миризма, излъчвана от продукта, трябва да обмислите други варианти.
 • Външен вид. Интериорният дизайн трябва да е в хармония с дизайна на всички стаи. Неправилно избраните интериорни врати могат да развалят впечатлението от целия интериор.

От какво зависи цената на една интериорна врата ?

Пазарната стойност на продуктите се влияе от много фактори. Тук важна роля играят потребителското търсене и производствените разходи.

Ако търсите качествени модели, може да разгледате нашият онлайн каталог тук : Интериорни врати

Други фактори включват :

 1. Вид на материала и неговите характеристики - На първо място, говорим за материалите на производство, тъй като от тях зависи издръжливостта и безопасността на вратите. Те трябва да бъдат екологични, устойчиви на механични натоварвания и температурни крайности.
 2. Вид на уплътнението - Съществува голямо разнообразие. Доброто уплътнение предпазва помещението от шум, прах, влага, течение и неприятни миризми. Някои модели врати нямат пълнеж, което прави вратата доста шумна и студена.
 3. Вид на вътрешните и външните облицовки - Бюджетните варианти включват прахово боядисване, имитация на кожа и ламинат. Вратите от естествено дърво или MDF са много по-скъпи, но също така изглеждат много по-солидни и привлекателни. Клиентът може да поръча двустранно покритие или само едностранно, като цената е наполовина по-ниска.
 4. Качество на фитингите - Едно нещо, на което наистина не трябва да пестите. Колкото по-надеждни са заключващите механизми, толкова по-висока е цената им. Ключалките, произведени в Турция, се считат за най-евтините. Малко по-скъпи са продуктите на руски и френски производители. Бравите за врати, произведени в Италия, се считат за най-скъпи. Забележително е, че с помощта на правилно подбрани аксесоари дори най-незабележителната врата може да бъде забележително облагородена.
 5. Производител - Моделите, произведени в Китай, са значително по-евтини от полските и израелските им аналози.