Aliexpress е сайт, в който човек може да намери абсолютно всичко. Включително вещи, за които никога не е подозирал, че могат да му влязат в употреба. Входните врати са единствената бариера между дома Ви и външния свят. Един от начините да засилите защитата на тази бариера е като се възползвате от безбройните джаджи, предлагани от известния сайт.

Електронна брава – изключително популярна в Азия, особено в гъстонаселените градове, където броят на извършени кражби е винаги висок. Електронната брава изключва почти изцяло ползването на ключ. При някои модели имате единствено клавиатура. Бутоните могат да бъдат физически или сензорни. Колкото по-голяма е комбинацията от числа, толкова по-добре. Алтернативното отключване е чрез чип, ключ, гривна или чрез приложение за телефон. Продуктите на Aliexpress предлагат преносимо зарядно, в случай че батериите на бравата са се изтощили. Изборът от модели е богат, като клавиатурата може да е отделна или монтирана върху самата дръжка.

Брава с пръстов отпечатък (биометрична) – идеално решение за хора, които забравят паролите си или губят често ключовете си. Бравата е просто устроена – нужно е само да сложите палеца си, независимо под какъв ъгъл, и след секунда вратата ще се отключи. Заключва се в момента, в който я затворите. Алтернативни методи за отключване са чрез приложение за телефон и чрез магнитна карта. Бравата работи с две батерии, които ползва в продължение на 365 дни. Вариация на бравата е катинар с пръстов отпечатък – за колело, камион, гараж, шкафче и дори кутия с инструменти.


Брава с лицево разпознаване – щом телефонът Ви може да се отключва чрез чертите на лицето Ви, защо не и вратата на дома Ви? Камерите на тези брави работят дори при приглушена светлина. Дизайнът е футуристичен, с малък екран в горната си част и допълнителни опции за отключване с пръстов отпечатък или чип. Устойчив на вода. Има порт за зареждане от долната страна, за да го свържете директно с телефона си.


Видеонаблюдение – сложността на видеонаблюдението винаги зависи от това колко места искате да бъдат наблюдавани и с какво качество на картината. Ако Ви е нужно нещо базисно, то Aliexpress предлага тъчскрийн с три опции на менюто. Когато сте в дома си, можете да виждате на екрана кой стои пред вратата Ви и да разговаряте с него. Когато не сте у дома, разполагате с две камери, които се активират при движение и започват да записват. В комплекта имате два интеркома, всеки от които с широкоъгълна камера, високоговорител и сензор за RFID чип.

Звънец – развалят се често, батерията бързо се изтощава и звукът е еднотипен. Aliexpress предлага модерни звънци с привлекателен дизайн, които използват малко електроенергия, но имат мощен звук, устойчиви са на вода и лоши метрологични условия, а също така имат голям обхват. Звънецът се състои от две тела – външното се ползва от госта, а вътрешното можете да местите навсякъде из дома си или да го сложите на удобно място. Изберете любимата си песен за мелодия, а защо не реплика от филм или скеч?

Вторична ключалка против крадци – използва се за врати с ключалка от двете страни. Отвън се слага устройството, което закрива изцяло ключалката, за да не може крадец да я използва. Отключването се осъществява чрез приложение за телефон.

Забавни джаджи за врата – например, резе с верига, чиято плочка е проектирана като лабиринт. А защо не изтривалка със забавен надпис от сорта на „Съседите имат по-яки неща“. Ако получавате традиционна поща, можете да се спрете на уникална пощенска кутия, като излязла от света на „Хари Потър“ или имитираща игрален автомат от казино. На Aliexpress има пощенски кутии с изкуствени цветя или във формата на къщичка за птици, ретро, винтидж, имитиращи ковано желязо, бронз и подобни.

Можете да разгледате тук : богата гама интериорни врати