Бърза връзка към всички модели -> Интериорни врати Стара Загора

Интериорните врати се използват всеки ден, което значи, че вратите не трябва да са шумни и все пак да се вписват. Цената им зависи от това дали са направени от солидно дърво или са кухи, качеството на материала, дали имат каса и дали имат дръжка. Да, по-ниската цена понякога означа, че вратата се предлага без дръжка, без брава и панти и затова можете да останете неприятно изненадани, когато я получите.

Видове интериорни врати според материала

  1. Дъбови – имат традиционен, провинциален вид, дълготрайни са, кореспондират добре с лак и не са твърде скъпи. Лесни за поддръжка – полират се само два пъти в годината. Дъбът е от онзи вид дървесина, който става все по-привлекателен с времето, внася в дома топлина и уют. Отрицателните страни са, че дъбът е твърде тежък и масивен материал, а и може да бъде нападнат от термити.
  2. Борови – лек материал, жълтеникав или блед на цвят, с кафяви нишки и възелчета. По света има над сто вида бор, може да пасне на всеки стил. Като цена борът е достъпен, понася боята добре. С времето по повърхността се натрупва патина, която придава на вратата старинен, класически вид. Този естествен предпазен слой предотвратява дървото да се раздуе и напука. Отрицателната страна е, че борът е меко дърво и лесно може да се надраска или нарани.
  3. Черешови – повърхността е фина, цветът варира от червеникаво кафяво до златисто, с ярки, меки, наситени тонове. Изглежда най-добре на дневна светлина. Черешата се обработва и полира лесно. Отрицателните страни са, че дървото е твърде скъпо и понякога потъмнява с времето.
  4. Кленови – млечнобяло дърво – понякога има червеникав оттенък. Тежък и масивен като материал, но пък е достъпен и дълготраен. Може да бъде лакиран или боядисан в по-тъмен цвят, за да имитира череша или махагон, които са много по-скъпи от него.
  5. Лешникови – цветовете му варират от шоколадово до златисто. Всяка врата, направена от лешниково дърво, изглежда като излязла от антикварен магазин. Силно и стабилно дърво, което може да се резбова без проблем. Отрицателната страна е, че цената му е твърде висока.
  6. PVC – достъпни, издръжливи и дълготрайни врати. Положителните страните са, че PVC вратите са антикорозионни, почистват се лесно и могат да паснат на всеки интериор с подходящото покритие. Фолиата могат да имитират дърво, метал и дори декоративни елементи и пейзажи. PVC вратите могат да се рециклират и са леки. Отрицателната страна е, че ако веднъж се повредят, трудно могат да се поправят.

Видове интериорни врати според дизайна

  1. Гладки – много леки, кухи модели, които са достъпни като цена, но твърде лесно се повреждат.
  2. Панелни – модели за солидни врати, включително екстериорни. Правят се от много части, които се наслагват и напасват една в друга. Като цена са по-скъпи, но издържат по-дълго време.
  3. Остъклени – независимо дали панелите са матирани или не, остъклените врати винаги внасят повече светлина във Вашия дом, особено ако имате по-малко прозорци. Някои хора иматпритеснения за уединението, но други предпочитат да виждат какво се случва в хола от кухнята, например. Ако се притеснявате за безопасността, повечето от стъклата са закалени и противоударни. От този вид са най-известни френските модели заради класическия си, симетричен вид.
  4. Сгъваеми врати – изключително подходящи за малки и тесни апартаменти. Правят се от дърво, метал и стъкло. Солидни са и издръжливи. Отрицателната им страна е, че се инсталират трудно и надали ще се справите без чужда помощ.

Според покритието

Най-широкоразпространени са покритията – МИКРОЛАМИНАТ , СТРУКТУРНО РЕЛЕФНО ПОКРИТИЕ – Arctic, Tenero , RENOLIT ALKORCEL (полипропилен)  и възможност за машинно боядисване в избран от вас цвят

 

Интериорни врати според ценовия клас

Цената при интериорните врати се определя и от качеството и материалите които се използват при изработката. Ние предлагаме само качествени интериорни врати на цени от 210лв. за модели Standart

Врата с каса

Ако просто искате да подмените старата си интериорна врата с нова, трябва да потърсите модел с подобен цвят и точни размери. Ако се спрете на врата с каса, ще Ви е много по-лесно, защото ще избегнете излишни проблеми – неправилно окачване, лошо напасване, твърде голямо разстояние под вратата и т.н.

За повече информация можете да се свържете с нас от секция Контакти

Или директно на телефон : ✆ 0885 414 684