Съществуват персонализирани интериорни врати, които се изработват според желанията на клиента, било то от рядко дърво, с необичайна дърворезба или боядисани с ръчно смесен цвят. Дори най-големият майстор не може да пресъздаде едно към едно онова, което клиентът си представя, тъй като в процеса на работа творецът винаги оставя нещо от себе си. От друга страна, интериорните врати със стъкло Ви дават свободата да реализирате идеята си в най-голяма точност, с прецизни детайли и дълбочина на цветовете.

 

Видове принтове

Могат да бъдат директен цифров печат върху стъкло с определена дебелина или чрез техника за матиране на стъкло (с помощта на шаблон). Цветните принтове могат да бъдат частични или да заемат цялото стъкло. Те не пропускат много светлина, което позволява този метод да се ползва на всички интериорни врати в дома, без това да нарушава интимността и спокойствието на живущите. При матиращата техника шаблоните частично покриват стъклото, пропускат повече светлина, заради което тези врати са подходящи за дневни, гостни и кухни.

 

Директен цифров печат върху стъкло

Той включва отпечатване на изображение директно върху стъкло. Този метод използва специално UV мастило и технология за отпечатване на снимката от вътрешната страна на стъклото, което след това бива запечатано с двойна глазура, за да гарантира, че изображението няма да избледнее с времето. За целта обичайно се използва закалено, четиримилиметрово стъкло.

 

Дигитално отпечатано матирано фолио

Ако не сте сигурни дали искате интериорните Ви врати да бъдат матирани, можете да пробвате този компромисен вариант. Избирате дизайн (пълноцветен или едноцветен), който бива отпечатан върху матиран винил с предварително зададени размери. Винилът е устойчив на вода и различни атмосферни условия, не пожълтява и има висока разделителна способност. На практика, можете да залепите фолиото сами, а след това да го смените, ако Ви омръзне.


 

Художествено матиране на стъкло

Евтин и лесен начин за декориране на остъклените интериорни врати у дома. Прозрачността се намалява чрез пръскане на пясък под високо налягане. Крайният резултат е микрорелеф с ярък бял тон. Освен че можете да използвате различни шаблони, с които да разкрасите стъклото, матовият ефект идва с неочаквани ползи. Той е способен да разпръсква светлината по-добре от обикновеното стъкло; предоставя възможност за наслагване на изображения, частично и цялостно оцветяване; създадените изображения не са податливи на почистващи препарати и не губят яркостта си с течение на времето. Матиращата техника бива артистична и триизмерна. Артистичната залага на репродукции и рисунки на любими картини, докато триизмерната дава възможност за ясно изразено релефно изображение върху повърхността, като в този случай се ползват парчета огледало и фолио, които подсилват илюзията за дълбочина.

 

Предимства на остъклените интериорни врати с принт

  1. Игри със светлината – в зависимост от това дали принтът покрива цялото стъкло или не, той може да пропуска част от светлината в съседното помещение или да я използва, за да направи изображенията по-ярки. Принтът е чудесен избор за врати с четири крила в големи домове, напомняйки на мащабна картина или подвижна стена.
  2. Отлична акустична изолация – колкото по-дебело е стъклото на интериорната врата, толкова по-добре отразява звука, вместо да го остави да отеква. Това прави остъклените интериорни врати идеални за детски и музикални стаи. Гарантирано намаляват шума с 45dB.
  3. Модерен интериор – изчистените линии на вратата, лишени от помпозност и показност, са идеална рамка за всяка картина или матиран ефект, на който се спрете. Това е съвременен дизайн, който говори за чисто пространство, свобода и креативност.

 

Предложения за интериорни врати с принт

В зависимост от това каква е големината на стъклото, можете да изберете принт, който да допълва стила на всяка стая или да обединява всички елементи. При по-големи повърхности можете да се спрете на природни картини, макро снимки на цветя или семейни портрети, докато при по-ограничени размери са подходящи матирани гравюри и орнаменти.