Обичайно, холът е дълго, вътрешно помещение, свързващо всички стаи в дома Ви, включително входната врата. В зависимост от големината на жилището, холът може да е съединен с антрето или да представлява нещо средно между двете. Основна отличителна черта на хола е, че няма достъп до естествена слънчева светлина. В такъв случай, нуждаете се от интериорна врата с прозорец.


Вид на прозореца

 

Както сами се досещате, прозорецът, независимо от размера и текстурата си, не оставя възможност за много интимност, затова и на хола може да му е достатъчна само една интериорна врата с прозорец и то на кухнята или трапезарията. А защо не и на двете?

 

Изборът на интериорна врата с прозорец е безкраен откъм идеи. Когато става дума за дизайн, вземете предвид големината на прозореца. При най-големите можете да изберете между изчистен модел, без панели, и такъв с панели във формата на решетка. Тези врати се наричат от дизайнерите „френски врати“. Всички интериорни врати са дървени или имитиращи дърво. Покритието може да е от лак, боя или фолио с предпочитана от Вас шарка.


Двойни врати с прозорец


Въпреки че повечето интериорни врати са единични, има и двойни, тесни врати. Те са с размерите на традиционния модел, но са по-тържествени на вид. Подходящи са за по-скромни, но модерни апартаменти. Ако желаете прозорецът да е по-малък, можете да изберете модел с нетрадиционна форма или по-обикновен, при който прозорецът заема само горната страна.

 

Ако все още се притеснявате за спокойствието си, то сте свободни да смените текстурата на прозореца. Освен с изчистен дизайн, стъклото може да е замъглено, релефно и матирано в различни вариации – като развълнувано море, капки дъжд, скреж, на дипли или нефокусирано. Подобни дизайни имат вратите на работните кабинети.


Матирано стъкло с декорация

 

В случай, че търсите по-елегантна врата, пробвайте комбинация от матирано стъкло с декорация. При този стил се използва метална рамка с ромбове, правоъгълници или свободни линии. В рамката са сложени парчета матирано стъкло с различна текстура, а друг път – оцветени, подобно на витражи. Класическите модели имат добавени изкуствени камъни, миниатюри с рисунки и позлатена рамка.

 


Принт стъкло за врата


Много популярен модел в момента е принтираното стъкло. То може да е както вид матирано стъкло, така и пълноцветно изображение. Матираните модели обикновено използват цветя и флорални елементи, дори дървени клонки, като основата е прозрачна, а те са млечнобели за контраст. При пълноцветното изображение основата е плътна, но все още пропусклива за светлината. Най-предпочитани са цветята – рози, орхидеи, макове, но Вие можете да изберете, каквото си пожелаете.


Виж тук всички видове : Интериорни врати с прозорец