Изборът на входна врата за Вашата къща е отговорна задача. От една страна, изцяло дървените врати са изключително привлекателни и представителни, но от различните температурни промени – дъжд, вятър, сняг, слънце – те се раздуват или изгниват. Металните врати пък изглеждат като вечни, но те също са подвластни на корозията. Първото нещо, което се влияе, е техният пълнеж и те бавно започват да се разпадат отвътре. Как тогава да изберем правилната входна врата?

Махаш вратата, не проблема

Понякога замяната на една врата с друга не решава проблемите. Ако Ви се случва редовно да подменяте входните врати на Вашия дом, то е по-вероятно проблемът да е в самата къща, стените или касата. Когато подменяте вратите, не ги откачайте просто от пантите. Погрижете се за цялостната визия. От друга страна, нова врата на мястото на старата може и да означава, че тя няма да пасне така добре. Често срещан проблем е процепът, който остава отдолу или лошото затваряне.

Може да прочетете и : Входна врата за апартамент - 3 съвета за избор на сигурна врата

Материалите имат значение

Не се прехласвайте по красивия дизайн на входните врати. Те са създадени, за да правят впечатление, но също като хубавите коли, трябва да погледнете под капака.

  1. Дървени врати – силната им страна е, че са класически, масивни и с подходящия лак са цяло бижу. Днешните модели се предлагат от две крила, между които има стоманен скелет – идеално съчетание между сигурност и естетика.
  2. 2. Стоманени врати – по-силни и издръжливи от дървените врати или фибростъкло. Цената им започва под тази на дървените врати, но колкото повече детайли и маса се прибавя към тях, колкото повече заприличват на дървени врати, толкова и цената им расте. Общо взето, целта на повечето компании е да направят продуктите си възможно най-класически. Особено когато става дума за къща или жилищен комплекс.

Метал при метала и дърво при дървото

Ако имате дървена каса и искате да инсталирате нова, метална врата, помислете отново. Както различните метали си влияят, така се случва и с вратите и техните каси. При доближаването на алуминий със стомана се получава нагряване, което съсипва метала и нарушава външния вид на вратата. При дървените елементи може дори да доведе до лющене, а ако металната врата е твърде тежка – до пропукване, чупене.

Ние внасяме едни от най-качествените входни врати, като можете да разгледате нашия каталог тук :

Блиндирани врати цени – Стара Загора