Как да изберем сигурна входна врата на добра цена?

Закупуването на сигурна входна врата е трудна задача за онези, които имат малки или никакви познания в тази област. И в това няма никакъв проблем, защото Вашата единствена задача е да се грижите за външния вид на входната си врата. Защитата можете да оставите на специалистите.

От кого можете да получите най-нова и достъпна информация?

За да изберете правилната входна врата, допитайте се до онези, които всеки ден се занимават с избор на входни врати. Не, това не са консултантите в магазините, а архитектите, дизайнерите, съветниците по сигурността, ключарите, собствениците на жилищни сгради. Ако имате такива познати в обкръжението си, половината Ви работа е свършена. За всеки случай, консултирайте се поне с двама, за да имате различни гледни точки. Консултацията преди покупката ще Ви спести много пари.

В търсене на най-добрата врата

Вместо да разглеждате стотици сайтове всеки ден, да мерите входната си врата и пак да не сте сигурни дали е точно, потърсете сами производителя. След като свалите размерите на сегашната си входна врата, направете няколко снимки, прикачете всичко в общ файл и пратете писма на онези фирми, които сте харесали. Помолете ги да Ви дадат своите предложения и изберете най-доброто от тях. По същия начин можете да постъпите с дизайна. Ако желаете, пратете собствени скици и идеи за външния вид на входната врата.

Материал

Трите основни материала, използвани за направата на входна врата, са фибростъкло, стомана и дърво. Блиндираните врати се изработват предимно от метал, докато по-модерните – от комбинацията на трите материала, като външната страна може да е декорирана още с лак, боя, дървени и изкуствени орнаменти.

Качествата на сигурната входна врата

Специалистите съветват, когато си купувате входна врата, да не променяте настоящите ѝ размери. По-тясната или по-широката врата трябва да се изработят персонално, а това ще утежни бюджета Ви. Идеалната входна врата може да издържи на натиск от 180 кг. Уверете се, че заключването няма да повреди пода и потърсете подходящи гумени ленти или крачета, за да улесните затварянето.

Как да подсигурите входната си врата на ниска цена?

Да намерите сигурна врата на ниска цена звучи като мисия невъзможна. За да обърнете везните, помислете от гледната точка на крадец – той знае как да се справи и с най-яката блиндирана врата, но това, което не знае е как изглежда вратата от вътрешната страна. Това е Вашето преимущество. Като за начало, при инсталацията използвайте по-дълги болтове, които да поставите в рамката. Така ще сте сигурни, че вратата няма да бъде разбитра с рамката. След това, сложете допълнителна ключалка на нестандартно място, например – на 15 см. от земята. Или над главата си. Друг трик, който специалистите споделят, е да сложите магнитна ключалка, докато отвън има обикновена за заблуда. Използвайте въображението си и колкото по-оригинални сте, толкова повече ще спестите.

Системата с три панти не е единствената възможна. Много врати днес имат скрити панти или такива с вертикална ос, което позволява по-широко отваряне. Специалистите съветват да потърсите ключалка с три до шест заключващи механизма – това ще направи вратата Ви на практика непробиваема. Ако искате входната Ви врата да има прозорец или декорация, включваща стъкло, изберете бронирано стъкло.

Ролетката никога не е излишна

Винаги проверявайте детайлите до последния момент, за да не се окажете с дръжка до коленете си, шпионка над главата си и врата, която се отваря в грешната посока. Запомнете също, че инсталацията на сигурна врата отнема средно четири часа. Не форсирайте нищо от избора до закупуването и инсталирането, за да получите най-добрият възможен резултат.

 

Да се намери сигурна входна врата на добра цена не е лесна задача. Това обаче не бива да Ви обезкуражава. Вратата не бива да Ви прави затворник в собствения Ви дом, а трябва да Ви дава спокойствие и надеждност.