Стандартната блиндирана врата изглежда по следния начин – масивни метални крила със стоманени ребра и пълнеж, включващи сложни (в повечето случаи – немски) заключващи механизми и щифтове. Как обаче изглежда модерната блиндирана врата? И как да изберем най-добрата за нас?

Европейски цилиндър

Тези брави разчитат на четири езичета с различни, уникални форми от стомана, които се движат плавно и предпазват от опити за взлом с бормашина. Характеризира се с малък ключ за по-лесно завъртане. Има вариант и с два ключа.

3-профилна система

Това е модерна заключваща система, която изисква само един ключ, като за сметка на това разполага с 10 милиона възможни комбинации на щифтовете и езичетата. Комбинацията се прави на място, в магазина, и разполагате с пет ключа, в случай че изгубите оригиналния.

Без ключ

В случай, че сте от хората, които лесно губят ключовете си, новите модели предлагат врати без ключалка. Вариантите са два – да наберете специален код или да ползвате електронен ключ, т. е. ключ с бутон или магнит, който при доближаването до екрана да отключи вратата. Най-модерният вариант е с touch screen, благодарение на който можете да влизате с отпечатък на палеца. Моделът играе ролята и на шпионка, има камера и може да се свърже към компютър.

„Ще заключа вместо теб“

Да речем, че се прибирате у дома, отключвате входната врата и в този момент съседът Ви заговаря. Пуснете ли дръжката на вратата, тя ще се затвори и заключи автоматично в случай, че човекът, който Ви е заприказвал, не е съседът.

Защитни „щори“

Ако обичате защитата, но имате слабост към стъклените врати, това е вариантът за Вас. Стъклена врата с щори от стомана, които се затварят при опасност. Стъклото е бронирано, в случай, че механизмът не се активира веднага.

Пожаробезопасни

Всички блиндирани врати, независимо от модела и характеристиките си, са устойчиви на пожар в продължение на един час.

Качествени блиндирани врати можете да намерите на нашия сайт тук : Блиндирани врати цени – Стара Загора