Входната врата е един от най-важните избори за безопасността и естетиката на дома Ви. Вратата не служи само за защита от крадци, но също така Ви предпазва от външни влияния. Тя е първото и последното нещо, което гостите Ви виждат. Тя е лицето на дома Ви. Затова, когато избирате входна врата, трябва да избегнете най-големите възможни грешки.

  1. Избор на неподходящ материал – както споменахме още във увода, метрологичните условия са една от причините. Вятър, влага, студ – всичко това влияе на вратата и променя външния ѝ вид с времето. За да предотвратите подуването на дървото или ръждясването на метала, изберете дизайн и материали, които са най-подходящи за климата, в който живеете, така че да не съкратите експлоатационните характеристики.

Отговорете на следните въпроси:

На какви метрологични условия ще бъде изложена вратата?

Попада ли пряка слънчева светлина върху нея и през коя част на деня?

Обмислете следните материали:

Фибростъкло: изключително трайно, енергийно ефективно, лесно за поддръжка. При желание, фибростъклото може да изглежда като истинско дърво, предлага се във всякакъв цвят и дизайн.

Стомана: листите са от стомана и са придържани от дървена или метална рамка. Ядрото е от пълнеж с висока плътност. Покритието може да е с фурнир или винил. Ако слънцето удря директно вратата, с времето покритието може да се отлепи. При много студено време, стоманата прехвърля студа от вътрешната страна, което води до охлаждане на дома Ви.

Дърво: издържан естетичен дизайн, но податливо на влага. Масивното дърво се раздува, но фурнирът е по-устойчив.

  1. Грешен метод на инсталиране – уверете се, че няма издутини и неравности. Винаги ползвайте нивелир. Вратата трябва да е отвесна на стената. Ако желаете херметично затваряне, използвайте гумено уплътнение и праг. Неправилното инсталиране на уплътнението ще попречи на затварянето на вратата. Дори да няма опасност от влага, използвайте влагоустойчиви материали при поставяне на касата.
  2. Слабо или никакво проучване на пазара за входни врати – трябва да познавате възможностите си, алтернативите, материалите и дори производителите. Импулсивното решение е равностойно на лош избор. Колкото по-подробно е проучването Ви, толкова по-добри ще са резултатите. Посъветвайте се с хора, които са минали по Вашите стъпки, направете необходимите обаждания в избрани от Вас магазини и ги посетете при възможност. Направете списък с вратите, които харесвате. На първо място сложете характеристиките, на второ – дизайнът и цветът. Бравата винаги можете да подмените. Съставете бюджет. Направете измервания на настоящата си врата, отбележете посоката на отваряне и мястото на дръжката.
  3. Избор на грешен цвят – много собственици искат да поставят акцент върху вратата си, като избират ярки цветове. В това няма нищо грешно, стига да подхожда на цялостната естетика. Ако вратата Ви се намира в комплекс, искате ли да привличате внимание към дома си и, ако да, сигурни ли сте, че цветът ще е правилният? На закрито, на светлината от лампите, вратата ще изглежда по-различно, отколкото ако е изложена на директна слънчева светлина. Винаги можете да заложите на традиционните шарки и цветове, дори вратата Ви да не е дървена.
  4. Несъответствие с архитектурния стил и размерите на предишната врата – когато купувате входна врата, трябва да сте сигурни, че е точният размер. Ако не можете да откриете подходяща, винаги можете да я поръчате, но важното е да пасне. Проблемът с широк отвор и тясна каса би могъл да се реши лесно, за сметка на по-широка каса спрямо отвора. Тогава или трябва да разбиете стената, за отворите повече място, или да купите друга врата. Дори да успеете да върнете поръчката, разходите по доставката вече ще са натежали сериозно в бюджета Ви.

Бъдете търпеливи и пресметливи при избора си на входна врата. Помислете за настоящето и бъдещето. Вратата е вложение в сигурността и спокойствието на Вас и Вашето семейство.

Можете да намерите при нас богата гама : Входни врати за гр. Стара Загора