Колкото и внимателни да сте при избора си на интериорни врати, никак не бихте могли да предвидите точно как ще изглеждат и дали ще се впишат в дома Ви. Да, след монтажа следва голямо почистване, напасване на детайлите и почивка, а малко след това - осъзнаването, че има още нещо, което трябва да направите. Обичайно това работи в двете посоки - или да приспособите новите си интериорни врати към индивидуалния дизайн на всяка стая, или да направите освежителен ремонт на дома си, който да подхожда на новите врати. 

Подобрения за интериорни врати

Ако имате детска стая и интериорната врата е остъклена, то може да зарадвате детето си като залепите винтидж карта, откъси от любимите книги, пощенски картички и подобни. Ако вратата е плоска, можете да използвате декоративно фолио, за да я украсите - продава се в различни цветове и разнообразни геометрични форми. 

Как да накарате интериорните врати да изглеждат по-скъпи?

На първо място, снабдете се с по-тежки и масивни дръжки, за предпочитане с извивки и привлекателна декорация. Ако ли не, свалете ги и ги боядисайте със златна метална боя. Ако имате кухи прави врати, купете си декоративни дървени орнаменти, залепете ги в желани геометрични форми, а след това пребоядисайте цялата врата. В случай че не разполагате с време и необходимите материали, просто пребоядисайте вратата с ярък, контрастен цвят - например, черно или червено. 

Как да освежите дома си без ремонт?

1. Направете повече свободно пространство, като разместите мебелите. Обикновено това са кухнята, дневната и гостната - места, на които се храните със семейството си и където каните близки и приятели. Препоръчително е цветовете на стените да са неутрални или топли (бяло, пастелно). Ако Ви липсва светлина, сложете огледала без рамка на стената срещу прозорците.

2. Добавете нови лампи, независимо дали са за шкафчето или високи (лампиони), за пода. В момента за спалните са много модерни коледните лампички. Можете да ги увиете около рамката на леглото или да добавите балдахин, по който да се спускат, което създава едновременно интимна и уютна атмосфера.

3. Сменете пердетата си или ги пригодете така, че да отиват на новите Ви интериорни врати. Обичайно в домовете вратите се намират срещу прозорците, така че ще е превъзходно интериорно решение, ако цветът и текстурата им си подхождат.

4. Купете параван - той е един от най-недооценените преимущества в днешно време. Параванът не просто пази сянка и служи за преобличане. Ако го декорирате с фолио или цветна хартия, ще създадете интригуваща декорация за дома си, която може да се мести и приспособява за различни нужди. Също може и да скрие онова, което не желаете другите да виждат.

5. Сменете килимите в дома си. Не е нужно те да приличат на новите Ви интериорни врати, но именно сега е идеалното време да се сдобиете с модерни, по-лесни за поддържане килими. 

Как да ремонтирате дома си след инсталиране на интериорни врати?

1. Пребоядисайте стените - не е нужно да се спирате на един цвят - боядисайте три в бяло и една в морскосиньо. Довършете с украшения от дърво или метал. Четвъртата стена може и да е покрита с тапет, като е препоръчително да изберете най-тясната, за да изглежда останалата част от помещението по-голяма.

2. Сменете полилеите си - вероятно ще се наложи да спрете цялото електричество за целта. Ще се удивите колко бързо ще се промени цялостната естетика на дома Ви.

3. Снабдете се с допълнителни етажерки - не е нужно да е цял шкаф. Пробвайте с висящи или единични. В един дом с повече от двама души винаги има нужда от допълнително място. Не се спирайте до тук - снабдете се със статив за цветя, стойка за обувки, кошница за вестници.


Разгледайте онлайн всички модели тук : Интериорни врати Eurostill