Светъл ламинат

В тази категория дървесните нюанси на ламината варират между медни и розовеещи. Обичайно ще намерите първокласни подове от ясен, които подхождат на разнообразни класически текстури в карамел – фини ленени завеси със златист отблясък или меко кадифе за тапицерията. Възглавниците и столовете могат да са в кремава коприна или крепон на ивици. В тази атмосфера са най-подходящи интериорниврати в сиво-кафяво, кремаво, наситен карамел или течен мед. Алтернатива са житен цвят или кафеникавите нотки на горена захар. Последните се съчетават с копринени или сатенени пердета, щамповани или с фигурални мотиви по протежението. Като завършек на цветовата палитра и като свързващ елемент между ламината и интериорната врата е мъхестият килим или естествената настилка от вълна или юта.

 

За ламинат от кленово дърво са най-подходящи свежите, горски палитри – пълзящи растения, с кадифени райета и бяло-зелени квадрати за тапицерията и пердетата. Интериорната врата ще изпъква най-силно в лайм и зелена ябълка, яркозелено киви или синьозелено яйце от дрозд. Тревистозеленото е най-наситено и стои в основата на палитрата. Притушена алтернатива са цвят на слонова кост и пресен бял сняг. Завършете интериора с дебел вълнен килим с варовиков ефект, пердета със стилизирани листа или зелен мрежест мотив.

 

Светлият ламинат се съчетава с тъкани и интериорни врати в наситени шоколадови тонове или пемза. За спокойно и уютно настроение пробвайте с цвят маджун или червеникавокафяви акценти; каки, жълто-кафяво и бледокремави нюанси. Съчетайте ги с вълна в канелено, шотландско каре или меко зелено.

 

Среднотъмен ламинат

Черешовият ламинат е подходящ за тапицерии, в които доминират ретро щампи в оранжево, златно и папратовозелено, памучно или теракотено кадифе, кардиран лен и ватиран полиестер. Тази игрива, забавна цветова схема се отличава с плътен, керемиденочервен цвят за интериорната врата или солидна жълто-кафява лакта. По-земни цветове са маслинените тонове, червеникавокафяво и портокалово оранжево.

 

Дъбовият ламинат и настилките от тиково дърво се съчетават еднакво добре с цветове от студената схема като среднощно синьо, турскосиньо и сиво-кафяво. Небесносиньо, индиго и синчец са допълваща гама, подходяща за спални и работни кабинети, украсени с щамповани ретро цветя, лен на райета, рипсено кадифе, кувертюра в плодове и други флорални фигури върху памук. Синьото внася както романтика, така и ведрина, спокойствие и чар.

 

Дъбовият ламинат и линолеума са подходящи за врати в лимоненожълто или неутрално пепелявосиво. Опитайте с лайм, жълто-зелено и киви – тези цветове подхождат на памук или лен, щампован с виещи се цветя. Рипсено кадифе и коприна с цвят на мед са другите възможности, съчетани с вълнен килим на рибена кост или плетен кремав сизал.

 

Тъмен ламинат

Черният орех е разкошен избор за ламинат, винил и палисандрово дърво. Класическите мъхести черги и килими, шарките с червен мак, ромбоидните мотиви и текстурираните тъкани придават допълнителна тежест в стаите с оскъдна светлина. На подобен фон изпъкват интериорни врати в старо злато, огнено и какаовокафяво. Меко и убито каки балансира пикантните червени цветове на интериора и допълва схемата за сплотена семейна стая.

 

Неутрална алтернатива при матовата дъбова настилка и тъмнокафявата кожа са интериорни врати в пастелни пясъчни нюанси и ванилия; снежнобяло, екрю и шампанско са нежни схеми, подобни на млечна пяна от капучино. На тъмнокафявия ламинат и светлата врата контрастират тъкани във флорален бароков дизайн, кадифе, раирана коприна и вискоза в цветовете на Сахара. Опитайте и с памучна кувертюра в нюансите на гъст каймак, тъкано раирано кадифе, пясъчна коприна или памучно кадифе в топъл бял цвят.

 

За по-ярък контраст с тъмните тонове, потърсете боя в минерално червено, зряла праскова или рубинено вино. За да внесете свеж елемент в тази обстановка, изберете тапицерия в арамейско зелено, каки и оранжево, напомнящи на вечна топла есен. Раираният лен в притушени кобалтови или червени цветове внася ретро усещане към основната палитра.