С масовото преселване в София през 1920 г. е въведен нов закон – този за построяването на жилищни комплекси. Вече почти сто години в България постоянно се появяват нови и нови апартаменти, докато нуждата от надеждна входна врата си остава същата.

За разлика от входните врати на къщи и обществени сгради, тези на апартаментите нямат открити части, т. е. те следват един общ модел – солидни, метални и без остъкляване. На практика тези врати играят ролята на първа защита срещу крадци и недоброжелатели. По тази причина, те се създават по сходен начин и не се различават особено в материалите, с които са конструирани.

Външен вид

Надали ще срещнете входна врата за апартамент, направена изцяло от дърво. Освен ако не става дума за декорация или PVC имитации. В основата си вратите имат метални листове с различно съдържание на желязо, както и скелет от стомана. В зависимост от това до колко държите на външния вид, имате свобода да изберете цвета, гладкостта и материала, с който ще бъде покрита вратата

Сигурност

Тук сигурността е на два етапа – заключващ механизъм и щифтове. Днес са предпочитани вратите с две ключалки и системата с три и пет степенно заключване. Разнообразието тук също е голямо. Във всеки случай, специалистите препоръчват да не влагате твърде голямо старание в избора си на входна врата, тъй като това ще ориентира грешно крадците, че в дома Ви има нещо много ценно. Същото се отнася и до избора на цвят и декорациите.

Когато избирате входна врата за апартамент, трябва да знаете, че Вашата сграда е обществено достояние, дори да се влиза с магнитна карта и да имате пазач на разположение. Крадецът винаги ще намери начин. В такъв случай можете да избегнете да Ви набележат като осигурите на вратата си възможно най-незабележимия външен вид. Ако се наложи, изберете цвят, подобен на стените, за да се слива визуално.

Експертите също така съветват, ако имате проблем с бравата на вратата, да не се обаждате на майстори от подхвърлени „случайно“ по земята визитки или залепени наблизо стикери.

Богата гама входни врати за апартамент на добри цени можете да намерите тук :  Входни врати за апартамент