Кои са трите най-важни неща ?

Първото и най-важно нещо е да защитите апартамента от крадци. Натрапникът не трябва да може да влезе безпрепятствено в дома. Задачата на входната врата е да направи кражбата с взлом възможно най-трудна, дълга и шумна или дори невъзможна за неопитните крадци.

Второ и най-важно - да изолира апартамента от неприятни фактори: шум, студ, течение и прах.

Трето и най-приятното е, че тя да се вписва добре в интериора на апартамента и отговаря на вкусовете и нуждите на обитателите.

Една добра входна врата ще изпълнява всички тези функции на базово ниво, но има условия, при които си струва да изберете врата с подобрени характеристики.

Несигурен квартал? Търсете модели с подобрени функции за сигурност. Шумни съседи с непрекъснато готвене ? Обърнете внимание на изолационните характеристики и херметичното затваряне на вратата. Реновиран интериор, но децата обичат да рисуват и не се ограничават до лист хартия? Помислете за практични дизайнерски решения.

Вижте всички модели тук : Входни врати

Стоманените врати или тези от друг метал се считат за добър вариант: те са огнеупорни и предотвратяват разпространението му в случай на пожар.

Какви характеристики притежава качествената входна врата ?

Тегло

Оптималното тегло на вратата се счита за 70 kg. Твърде тежка врата бързо износва пантите и скоро може да се наложи да бъде заменена с нова.

Дебелина на крилото

Дебелото крило на вратата не предпазва само от взломаджии. Тя служи за предпазване на апартамента от студ и шумове. В модерните жилищни сгради най-добрият избор е крило на врата с дебелина 70 мм. Ако избирате продукта за частно жилище, трябва да изберете дебелина от 90 до 100 мм. За нежилищни сгради са подходящи и продукти с дебелина 50 mm.

Оптималната дебелина на металните листове за врати е 2 до 2,5 мм (за апартаменти) и около 3 мм за частни къщи.

Монтаж на вратата

Много е важно да инсталирате продукта правилно. Трябва да намерите добър майстор.

Колкото повече ребра за укрепване, толкова по-добре. Най-добре е да изберете нестандартна форма. Благодарение на ребрата вратата не може да се огъва и здравината ѝ се увеличава, без да се увеличава теглото ѝ. Можете да изберете модели с метален пласт с по-малка дебелина и да сте сигурни в здравината на крилото.

Вижте повече и тук : Монтаж на входна врата – Как да Монтирате Правилно Входна Врата – Съвети

Най-напред вратите се разбиват през ключалките, след това през крилата, като пантите са на последно място. Така че, ако искате да се предпазите от крадци, трябва да обърнете внимание първо на качеството на тези три части.

Като цяло следните препоръки за външния дизайн трябва да се използват като ръководство при избора на врата:

Популярна и универсална врата е бялата врата. Тя се съчетава добре със светли интериори. Геометричните, прости и симетрични дизайни могат да бъдат добро допълнение.

Друг популярен вариант е тъмната врата. Тъмният цвят на дървото е предпочитан избор. Той се съчетава добре и със светли интериори - създава подходящ контраст.

За любителите на модерния дизайн можете да изберете врата с вертикална линия, метални или лъскави вложки. Тези врати напомнят за високотехнологичния стил. Те се съчетават добре с апартамент с много осветителни тела, огледала или свещи.

Опция с огледало

Разбира се, огледалото трябва да е отвътре, а не отвън. В този случай вратата трябва да бъде избрана без излишни шарки и в еднакъв цвят.

Врата с етно дизайн

Ако в апартамента ви има някои етнографски елементи, можете да ги дублирате като рисунки върху вътрешната повърхност на продукта. Това изглежда много необичайно и веднага показва, че сте положили много усилия, за да обзаведете красиво апартамента си.

Често строителният екип може да не избере вратата, която собственикът или хазяинът би искал, тъй като оценява предимно качеството на вратата, без да взема предвид дизайна на продукта. За купувачите и клиентите външният вид е едно от първите неща, на които обръщат внимание.