Входни врати за апартамент всички модели

Жилищните сгради са изключително разпространени в големите градове и имат както еднакви преимущества, така и еднакви недостатъци, най-големият от които е свободният достъп на външни хора. С ключ или без ключ, всеки може да влезе в един комплекс, затова и когато избирате входна врата за своя апартамент, на първо място трябва да заложите на сигурността.

Избор на входна врата за апартамент

  1. При силен шум – вратите, изработени специално като шумоизолиращи, са по-тежки, във вътрешността си имат минерална вата, а прагът им е облицован с гумена лента. Ако не искате да сменяте входната си врата, открийте откъде точно влиза шума – дали под вратата, през някоя дупка или просто касата е паянтова. Помнете – колкото по-масивни и качествени материали използвате, толкова повече те ще намалят шума, идващ отвън.
  2. За повече сигурност – нужна Ви е блиндирана врата. На пазара имат няколко вида:

– равна – базисен модел с обикновен външен вид и изчистен дизайн;

– PVC – предлага се в повече варианти и е на достъпна цена;

– дърво – върху стандартната метална сърцевина се поставят дървени елементи, имитирайки класическа врата;

– стоманена – тежка, солидна врата, чийто външен вид е достатъчен да държи недоброжелателите далеч.

Входна врата за панелен апартамент

  1. 3. Дълготрайност – ако държите да инвестирате повече във вратата си за по-дълго време, изберете продукт, който е създаден именно за това. Някои компании се фокусират върху всекидневното ползване и създават врати, които трудно се зацапват, издържат на висока влажност, не се поддават на химикалите в почистващите препарати и не променят цвета си с времето, независимо дали са изложени на слънчева светлина.
  2. Пожаробезопасни – всяка врата може да издържи на открит огън, но някои са създадени да горят в продължение на час-два. Позаинтересувайте се и дали новата Ви входна врата пропуска дим. Това може да Ви спаси от неприятни миризми.
  3. Външен вид – входните врати варират между „напълно незабележима“ до „разкош“. От Вас зависи дали искате просто прахово боядисване, PVC покритие с дървени шарки, панели, чукчета, шпионки или просто едно масивно, стоманено покритие.

Вътрешността на входната врата

Най-обикновените входни врати се изработват с вътрешност тип „пчелна пита“ и дъски от компресирана дървесина. Тези модели издържат на натоварване 500 кг на кубичен метър. За шумоизолация и топлоизолация обикновено се използва минерална вата. Каменната вата е по-добрият избор, защото изолира по-качествено и прави вратата издръжлива на удари.

„Това не се случва на мен“ – евтини входни врати

Вероятно смятате, че вероятността крадци да влязат във Вашия дом е нищожна, при наличието на толкова други апартаменти в същата сграда. Статистиките обаче сочат, че 1/5 от всички престъпления, извършени годишно, са именно кражби по домовете, като 80% от тях са се случили през входната врата. За да предотвратите потенциален обир, като за начало се запознайте със съседите си, осигурете се с шумна аларма, която можете да контролирате през телефона си, и, ако обичате животни, вземете си куче – те усещат непознат човек в момента, в който слезе от асансьора.

Специалистите съветват да не използвате традиционни ключалки за външната си врата. Вместо това инсталирайте секретни шипове, които се насочват към вътрешността на апартамента, и електрически насрещници. Електромеханичната брава също върши чудесна работа. Вместо верига, сложете шпионка с широк обектив. Някои производители предлагат брави с обърната ключалка.

Повечето крадци не знаят как да използват шперц, затова разчитат да разбият вратата. Лесно можете да предотвратите това, като инсталирате метална плоча около бравата, която да я покрива от трите страни. Монтира се със стоманени болтове.

Нов дом ( входна врата за нов апартамент мнения )

Ако смятате да се преместите в нов апартамент, първата Ви задача ще е да смените ключалката. Възможно е бившите наематели още да имат ключ за Вашия апартамент. Когато правите копия от новия си ключ, давайте ги само на онези, които живеят в апартамента. Колкото и близки да са Вашите приятели и родители, понякога и те могат да станат жертва на престъпната изобретателност.

Входни врати за къщи цени:

Разгледайте всичките ни цени и модели : тук